Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Filmek - Sorozatok

Filmeket és sorozatokat fogunk veletek ismertetni, nélhol direkt letöltésekkel fűszerezve. Mindegyik filmhez és sorozathoz mellékelünk előbb-utóbb letöltési lehetőséget, ezért érdemes többször visszalátogatni. Kellemes időtöltést kívánunk neked.

Goldenblog verseny

Utolsó kommentek

Archívum

trón 5.jpg

Trónok harca 

(Game of Thrones)

A Trónok harca (eredeti nyelven: A Game of Thrones) az első könyve a George R. R. Martin által jegyzett A tűz és jég dala fantasy regényciklusnak. A regény 1996. augusztus 6-án jelent meg az Egyesült Államokban, míg Magyarországon 2003-ban.[1] A könyv elnyerte az 1997-es Locus-díjat, illetve jelölve volt, mind az 1998-as Nebula-díjra, mind az 1997-es World Fantasy-díjra. A Blood of the Dragon (szó szerinti fordítás: A sárkány vére) című regény, mely Daenerys Targaryen fejezeteinek gyűjteményét tartalmazza a regényből, elnyerte az 1997-es Hugo-díjat, legjobb regény kategóriában. 2011 januárjában a könyv New York Times bestseller lett.

A könyvben különböző szemszögekből elmondott különböző történetszálak szerepelnek, Martin bemutatja Westeros nemesi házait, a Falat és a Targaryen történetszálat. Westeroson a Stark-ház tagjai megtapasztalják a lovagkirályság intrikáit, a Falon újra feltűnnek a Mások (Others) és Daenerys eközben újdonsült dothraki férje által jelentős hatalomra tesz szert a tenger túloldalán.

A könyvből számos hozzá kapcsolódó termék készült úgy, mint kártyajátékok, táblás játékok és szerepjátékok. Szintén a regény szolgált alapjául az azonos című HBO által készített televíziós sorozatnak, mely Amerikában 2011. április 17-én indult, míg Magyarországon egy nappal az amerikai premier után, feliratosan, 2011. április 18-án kódolatlanul, illetve 2011. május 15-én szinkronosan.

trón 2.jpg


A Hét Királyságban

A regény Robert Baratheon király látogatásával kezdődik Deresben Lord Eddard Starknál, a Stark-ház ősi székhelyében, amely egy az ősi westerosi Hét Királyságok közül és egyben az Északi részek központja. Robert király megbízik Eddardban és kinevezi a Király segítőjévé. Bár Eddardnak rossz előérzete van, elfogadja a király ajánlatát, és ezzel egy időben megígéri feleségének, hogy megtalálja a korábbi segítő John Arryn gyilkosát, melyben feltehetőleg nagy szerepet játszhatott Cersei királyné és testvére a befolyásos Lannister-házból.

A Starkok délre indulása előtt, Eddard középső fia Brandon súlyos sérüléseket szenved, mert tanúja lesz a királyné és az ikertestvére, Jamie közötti vérfertőzésnek. Ez Catelyn Starkot maradásra készteti, míg fiuk felépül. A gyermek gyógyulása közben egy bérgyilkos próbál véget vetni a gyermek életének, ez ráébreszti Catelynt, hogy férje veszélyben van ezért, hogy figyelmeztesse férjét, Királyvárba indul. A városban Petyr Baelish, más néven Kisujj (Littlefinger), gyermekkori csodálója, házában találkozik férjével, ahol Baelish Tyrion Lannisternek, a királyné törpe testvérének, tulajdonítja a gyermek ellen elkövetett merényletet. Catelyn elfogja Tyriont és a Sasfészekbe (Eyrie) viszi testvéréhez Lysahoz, aki hajlandó lenne kivégezni a törpét azonban, Tyrion bajvívást követel, ahol a marcona külsejű Bronn megnyeri helyette az összecsapást, így Tyrion szabadon távozhat.

Ezalatt Lord Eddard Királyvárba tart lányaival Sansával és Aryával.Az úton a tizenhárom éves Sansát eljegyzik Robert király fiával és egyben trónörökösével Joffreyval. Királyvárban Eddard leteszi a segítő esküjét és ráeszmél, hogy Robertet nem érdekli a kormányzás. Eddard rájön, hogy Robert gyermekei nem a királytól származnak, hanem a királyné testvérétől, azonban a király egy vadászaton meghal mielőtt Eddard elmondhatná neki a királyné titkát. Renly Robert öccse azt javasolja Eddardnak, hogy a városban tartózkodó emberei segítségével használja fel erejét a királyné hatalmának megdöntésére, mielőtt a királyné végleg magához ragadja azt. Eddard ezt visszautasítja, mert véleménye szerint ez a cselekedet nem lenne becsületes. Ehelyett Kisujjhoz és a királyi testőrséghez fordul segítségért, hogy tartóztassák le a királynét. Eddardot bebörtönözik, Sansát fogva tartják, Aryának azonban sikerül elmenekülnie.

Cersei és Jamie gyermekét Joffreyt megkoronázzák, aki azonnal kivégezteti Eddardot. Ezzel kirobban a polgárháború, melyet később az Öt Király Harcának neveztek el. Lord Tywin Lannister háborút indít a Stark- és a Tully-ház ellen. Eddard idősebb fia vezeti az északi emberek seregét Folyóvidékre (Riverlands), hogy támogassa nagyapját Lord Hoster Tullyt, akit éppen ostromgyűrűbe fogtak a Lannister seregek, illetve, hogy megbosszulja apja halálát. Jamie Lannister sereget vezet Zúgó (Riverrun) ellen, eközben Lord Tywin hatalmas seregével a Trident folyó mentén délre vonul, hogy megakadályozza Robb Királyvárba jutását. Robb egy kisebb sereg élén leválik a főgyalogságtól. A tovább menetelő fősereg azonban vereséget szenved a túlerőben lévő Lannister seregektől. Eközben Tyrion csatlakozik apjához, ám túl későn fedezik fel, hogy Robb egy kisebb sereggel kivált a gyalogságból, így csapdába esnek. Robb elfogja Jamie Lannistert, miközben az Zúgót készül ostromolni. Renly eközben illegitimmé nyilvánítja Joffreyt magát pedig Westeros királyává, ezzel ő lesz a második aki becsatlakozik az öt király csatájában. Robbot Észak Királyává koronázzák, ezzel ő is az Öt Király egyikévé válik.

trón 4.jpg

Az HBO gondozásában képernyőre került egy sorozat, amely szintén Trónok harca címen fut. Amerikában 2011. április 17-én indult az első évad, míg Magyarországon egy nappal az amerikai premier után, 2011. április 18-án. Az első évad sikerén felbuzdulva a készítő csatorna berendelte a sorozat második évadát is, amely a Királyok csatája című kötet alapján készült. A második évadot az Egyesült Államokban 2012. április 1-jén, Magyarországon pedig egy nappal később kezdték vetíteni.

Címkék: game harc fantasy mások trón stark thrones deres eddard Westeros Baratheon Tyrion

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://free-movies.blog.hu/api/trackback/id/tr124684345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása